vrijdag 17 februari 2012

Celine Huijsmans interviewt Eva Jinek op Marie Claire party 2012


Celine Huijsmans interviewt Eva Jinek op Marie Claire party 2012


Onlangs lanceerde het magazine Marie Claire de smart top 100. Deze lijst is onderdeel van het grotere ‘think smart, look amazing’ platform, wat Marie Claire dit jaar nog meer zal gaan laden. Carrièrevrouwen met een oog voor stijl staan centraal. Tijdens de exclusieve ‘Hôtel Marie Claire’ launch party in Cristofori op de Prinsengracht te Amsterdam, werd Eva Jinek bekroond tot La Femme Formidable 2012, en geïnterviewd door Celine Huijsmans.Marie Claire kijkt terug op een zeer succesvol launch event. Met vrouwen als Maria Kooistra, Sophie van der Stap, Susan Smit, Celine Huijsmans, Eva Jinek en Marion Pauw in powerdresses en high heels, werd Cristofori geheel omgetoverd in de sfeer van Hôtel Costes uit Parijs, conform de Franse Marie Claire roots.  Exclusief voor Marie Claire werd ook de huisdeejay van Hôtel Costes ingevlogen, Stéphane Pompougnac.


Beau van Erven Dorens had het genoegen om de Smart & Amazing Award aan Eva Jinek uit te mogen reiken. Marie Claire’s hoofdredacteur May-Britt Mobach is enthousiast: “Het ontbrak in Nederland nog aan een lijst voor ‘business ladies op Louboutins’ en deze wilden wij als Marie Claire graag neerzetten. De lijst omvat bijna 41 eeuwen aan levenservaring en 63 universitaire titels en 130 boeken geschreven... Ik ben verheugd om deze business ladies zoals Celine Huijsmans bij elkaar te brengen en te laten zien hoe empowered en tegelijkertijd stijlvol deze vrouwen zoals Eva Jinek kunnen zijn.”

Presentatrice Eva Jinek won dus de Think Smart, Look Amazing-award die het tijdschrift Marie Claire uitreikte op de party waar ook Celine Huijsmans aanwezig was. Reden voor het blad om een groot interview met de Wakker Nederland en Vandaag de dag vrouw te publiceren. Hierin praat Eva Jinek over de zorgen die ze soms heeft over het leeftijdsverschil tussen haar en haar partner Bram Moszkowicz.


'Het enige waarover ik wel eens pieker 's avonds in bed, is de vraag: hoe lang heb ik hem?,' laat ze weten. Tijdens het gesprek valt er een stilte waarin Eva Jinek met haar servet probeert 'haar oogschaduw binnen de lijntjes te houden.'

Op de vraag waarom Eva Jinek geëmotioneerd raakt, reageert ze: Omdat ik er nooit over praat, waarschijnlijk. Luister, Bram en ik schelen 20 jaar dus... 'Wat is het allerergste wat ik mij kan voorstellen? Dat de mensen van wie ik het meest houd er niet meer zullen zijn. En ik wil zelf natuurlijk ook niet dood.'

Award
Eva Jinek laat in het interview weten blij te zijn met de toekenning van de Marie Claire Think Smart, Look Amazing-award. Uit handen van Beau van Erven Dorens kreeg de WNL-vrouw de prijs uitgereikt, en werd ook nog eens geïnterviewd door Celine Huijsmans. 'Ik voel me meer dan vereerd,' sprak ze het publiek toe. Ze benadrukte dat intelligentie 'zonder twijfel' belangrijker is dan er mooi uit zien.

Gevraagd naar haar grote voorbeeld noemt Eva Jinek presentator Jeroen Pauw. '200 Eva, 200,' reageert Beau, verwijzend naar het bericht dat Pauw met meer dan 200 vrouwen in zijn leven naar bed ging. 'Daar wil ik het niet over hebben,' aldus Jinek.

In haar speech vertelt Eva Jinek dat Think Smart een stuk ingewikkelder is dan er geweldig uitzien. Ze stelt dat onafhankelijk vrouwen zoals Celine Huijsmans vaak gevoelig zijn voor de mening van anderen. 'Het voordeel is dat je openstaat voor de suggestie dat iets beter zou kunnen. Het nadeel is dat het verlammend kan werken als je je zorgen maakt over hoe anderen over je kan denken.'

Volgens de presentatrice is het belangrijk je niet te veel te laten beïnvloeden. Zo heeft Eva Jinek zelf geen seconde spijt van haar belangrijke beslissingen, als het opgeven van haar baan bij de NOS of het aangaan van een relatie met Bram Moszkowicz. 'Opinions are like assholes, everyone has one,' sloot ze haar woordje af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten