woensdag 2 mei 2012

De filmliefde van WNL vandaag de dag reporter Céline Huijsmans


De filmliefde van WNL vandaag de dag reporter Céline Huijsmans

Als Céline Huijsmans (geboren in 1985) op haar zeventiende een talentenjacht van V8 wint, rolt zij de wereld van de televisie in. Na een auditie bij SBS Games/Net 5 kan zij direct aan de slag als belspel presentatrice.

Daarnaast presenteert Céline Huijsmans een prestigieuze Awardshow in Grand Hotel Krasnapolsky en is ze discussieleidster bij bedrijfsevenementen. In 2006 begint de jonge televisiepersoonlijkheid aan de masteropleiding Media en Journalistiek in Amsterdam. Daarnaast liep zij stage op de redactie van het televisieprogramma Spraakmakende Zaken.


Wat is de grappigste film die je kent?
Céline Huijsmans: The 40 Year Old Virgin vond ik heel erg grappig. Eigenlijk had ik niet zoveel van de film verwacht, maar het was echt lachen. Ook There's something about Mary met Cameron Diaz en Ben Stiller is leuk. Vooral het bekende stukje met de 'haargel'! Naast films hou ik ook van dvd's met sketches van Van Kooten en de Bie. Prachtig, 'de Vieze Man' is mijn favoriet. Ze blijven leuk, ik kijk ze vaak terug.

The Notebook
Welke film heeft je diep ontroerd?
Céline Huijsmans: The Notebook is een prachtig liefdesdrama. Soms zijn liefdesdrama's zo mierzoet dat het saai wordt, maar deze is echt heel ontroerend. Brokeback Mountain is ook zo'n film: het brengt heel realistisch in beeld hoe onmogelijk een homorelatie was in de jaren zestig. Ik kijk ook docudrama's, vaak gebaseerd op waar gebeurde verhalen. Eén die ik nooit zal vergeten is Elephant, over de shootings op Columbine High. Een zeer aangrijpend en reëel verhaal: het is erg knap hoe deze film in elkaar is gezet en tegelijkertijd hartverscheurend ontroerend.

Dirty Dancing
Welke film associeer jij met verliefdheid?
Céline Huijsmans: Mooie klassiekers, zoals Grease, Moulin Rouge!, Titanic en Dirty Dancing. Die laatste was jarenlang mijn lievelingsfilm - ik zat toen net op de lagere school. Deze films zijn over de top romantisch, maar tóch leuk.

Open Water
Wat is de engste film die je kent?
Céline Huijsmans: Open Water. De film verhaalt over een stel dat op duikvakantie gaat. Ze worden overgeslagen bij de telling en blijven achter in zee als de boot vertrekt. De spanning gedurende de hele film is ondraaglijk. Ook het einde is erg triest. Zelf houd ik van duiken en dit is een horrorscenario waarvan je hoopt dat het je nooit overkomt. Omdat dit soort films niet ver van de werkelijkheid afstaan vind ik ze eigenlijk nóg enger dan meer surrealistische films met spoken. Maar 'echte' horrorfilms als White Noise en The Ring durf ik ook niet alleen te kijken hoor!

Dr. No
Wat is de beste actiefilm die je kent?
Céline Huijsmans: De hele reeks James Bond -films! Absolute toppers - vooral de oudjes met Sean Connery en Roger Moore zijn fantastisch. Aan Daniel Craig moet ik nog een beetje wennen, als ik eerlijk ben. Zelfs de soundtracks van de Bond films zet ik af een toe eens op! Voor mij is een actiefilm goed als er een sterk verhaal aan vast zit. Films die niet meer te volgen zijn door al het geschiet en de ontploffingen vind ik aamzienlijk minder.

The Lord of the Rings: The Return of the King
Wat is de beste film die je kent?
Céline Huijsmans: De Lord of the Rings-trilogie. De setting, de muziek, het verhaal - álles klopt. Van de zomer was ik in Nieuw-Zeeland in het café waar de hele crew zijn biertjes dronk. Op de muur hing een schilderij van de hele crew van de film, van Liv tot Orlando. En wij kwamen daar nietsvermoedend een pizzaatje eten!

Das Leben der Anderen
Céline Huijsmans: Wat was jouw mooiste filmervaring?
Toen de aftiteling van Das Leben der Anderen was afgelopen, bleef iedereen doodstil... niemand durfde te bewegen of weg te gaan. Dat is zó mooi. Dat een film zó veel kracht kan hebben is erg bijzonder.

Schindler's List
Welke filmscène heeft op jou diepe indruk gemaakt?
Céline Huijsmans: De scènes uit Schindler's List waarin je het meisje met het rode jasje ziet. Zij is het enige stukje kleur in de film. Vooral het stukje op het eind van de film waarin je haar jasje op een kruiwagen met lijken ziet liggen. Het is zoiets kleins maar heel aangrijpend omdat je precies weet wat er met haar gebeurd is, ook al heb je haar maar heel even gezien.

Bambi
Wat is de eerste film die je je kunt herinneren?
Céline Huijsmans: Bambi was mijn eerste film: daar ging ik samen met mijn vader naartoe. Het was in een heel klein zaaltje, dat weet ik nog en ik vond het heel zielig dat mamahert doodging.

Van God los
Wat is je favoriete Nederlandse film?
Céline Huijsmans: Van God los en In Oranje vond ik erg goed. Laatst zag ik Hannahhannah, óók een erg leuke film. Ik hou van Nederlandse films: ze gaan vaker over mensen zoals jij en ik. En zijn daarom vaak realistischer dan de grote Hollywood-producties.

Open Water
Van welke film had jij zelf de hoofdrol willen spelen of de regie willen doen?
Céline Huijsmans: Open Water! Deze film is vrijwel zonder special effects gemaakt, en toch heel aangrijpend. Over de verhaallijn is goed nagedacht. Er gebeurt niet eens zoveel, maar de film houdt je toch geboeid van begin tot eind. Met simpele middelen is toch iets heel moois neergezet. Dat lijkt me leuk om te maken. Ik zou graag films willen maken die dicht bij de realiteit staan en ook lijkt het me leuk om een film te maken die mensen aan het denken zet.

Favorieten van Céline Huijsmans
Das Leben der Anderen     “...Na de aftiteling van Das Leben der Anderen bleef iedereen doodstil zitten, dat een film zoveel kracht kan hebben...”
Open Water     “...De spanning is de hele film ondraaglijk, ik houd zelf van duiken en je hoopt dat je nooit op zee wordt achtergelaten...”
The Lord of the Rings: The Return of the King     “...In Nieuw Zeeland heb ik pizza gegeten in een café waar de hele crew van Lord of the Rings vaak kwam eten...”

1 opmerking: